Huurdersvereniging Friesland

Bel ONS

058 – 216 5457

DRACHTSTERCOMPAGNIE | Opnieuw vertraging woonwagenwoningen

De toekomstige bewoners van de twaalf nieuwe woonwagenwoningen in Drachtstercompagnie moeten nog langer wachten op de sleutel.

Pas in de tweede week van februari kunnen ze in hun nieuwe huis. Tenminste, als het eindelijk meezit. Meer vertraging is niet uitgesloten. De oplevering was voor afgelopen maandag gepland. De eerste gezinnen hadden vorig jaar oktober al hun intrek moeten nemen in hun onderkomen. Maar oktober werd maart dit jaar, maart werd oktober en daarna was december het streven.


Bouwplaats

Door ziekte bij de Dokkumer aannemer Qomplex is het afbouwen van de woonwagenwoningen in de fabriek minder ver dan gepland. De afronding vindt nu plaats op de bouwplaats. Dat terrein is volgens woordvoerder Marian Sprenkeler van WoonFriesland zo goed als onbegaanbaar door de regenval van het afgelopen najaar. De vorst deze week helpt ook niet mee.

Daar komt nog bij dat de woningen niet konden worden aangesloten op het elektriciteitsnet omdat de buizen waar de kabels doorheen worden getrokken nog niet allemaal klaar waren. ,,We hebben de aannemer gevraagd om zich nu eerst te richten op het afronden van de binnenzijde van de woonwagenwoningen”, zegt Sprenkeler. ,,Maar daarvoor moeten eerst de nutsvoorzieningen zijn aangesloten.”


Kerst

Eind september zei directeur Sigrid Hoekstra nog te hopen dat de bewoners kerst in hun nieuwe woonwagenhuis konden vieren. Ze hield destijds al een slag om de arm. De woonwagenhuizen krijgen zonnepanelen en een warmtepomp. Een ervan is gekocht door een particulier, de andere elf gaan in de verhuur.

Deel dit bericht :