Huurdersvereniging Friesland

Bel ONS

058 – 216 5457

LEEUWARDEN | Bewoners Florastate moeten verhuizen

Zo’n twintig bewoners van de Noorderbreedtevleugel van Florastate in Leeuwarden moeten verhuizen. De zorggroep vindt het pand niet meer geschikt voor 24-uurszorg.

Het appartementencomplex in de wijk Aldlân bestaat uit twee vleugels. In de ene wonen huurders van 65 jaar en ouder zelfstandig, de andere is een woonvorm voor mensen met een beperking. Deze vleugel staat onder beheer van Noorderbreedte die er 24-uurszorg verleent.

Zorggroep Noorderbreedte bevestigt dat er plannen zijn om voor deze twintig bewoners een andere locatie te vinden. ,,We lopen tegen de ouderdom van het pand aan. Die bemoeilijkt het leveren van steeds complexer wordende zorg’’, zegt woordvoerster Lotte Stienstra. Tijdens een bijeenkomst begin oktober zijn de bewoners en hun familieleden ingelicht over de plannen.

De bewoners hebben volgens haar een stem in waar ze naartoe zullen verhuizen, bijvoorbeeld Erasmus of Abbingahiem. Stienstra: ,,We gaan met iedereen het gesprek aan over persoonlijke wensen en zorgbehoefte.’’

Volgens een bewoner van de seniorenvleugel is er veel onrust ontstaan in het complex over de nieuwe ontwikkelingen; sommige mensen wonen er al jaren. Stienstra: ,,Daarom zetten we ook psychologen en geestelijk verzorgers in om mensen te begeleiden. En we doen het niet overhaast.’’

Deel dit bericht :