Huurdersvereniging Friesland

Bel ONS

058 – 216 5457

LEEUWARDEN | Bod Kloosterveste op Swettehiem overstijgt dat van WoonFriesland

Ontwikkelaar Kloosterveste bestrijdt de verkoop van het Leeuwarder complex Swettehiem aan corporatie WoonFriesland. Het bedrijf zegt zelf een beter bod te hebben gedaan.

‘Kloosterveste is de stellige mening toegedaan dat Habion een onjuist besluit neemt wanneer zij tot verkoop van Swettehiem aan WoonFriesland overgaat’, zo staat in een brief van de ontwikkelaar aan zowel de Autoriteit Woningcorporaties als de directie en raad van commissarissen van Habion.

Boos

Habion is een landelijke corporatie, die haar bezit in Friesland geleidelijk afbouwt. In augustus werd bekend dat zij haar complex in de Leeuwarder wijk Westeinde op de vrije markt wilde aanbieden, omdat andere corporaties geen aantrekkelijk bod deden. De gemeente reageerde boos. Zij en huurdersorganisaties zien liever dat sociale huurwoningen in corporatiebezit blijven.

Deze maand werd bekend dat Habion het complex toch verkoopt aan een andere woningcorporatie, namelijk WoonFriesland. De gemeente reageerde verheugd. Kloosterveste vraagt Habion nu om deze verkoop stop te zetten om opnieuw te kunnen onderhandelen. Zo niet, dan kan dit leiden tot een rechtszaak.

Slopen of nieuw bouwen

Kloosterveste stelt een financieel beter bod te hebben gedaan. De ontwikkelaar belooft ook de sociale huurwoningen voor dertig jaar in stand te houden en te renoveren. WoonFriesland overweegt om ze na tien jaar te vervangen. Kloosterveste was begin dit jaar in het nieuws met een plan voor appartementen in De Spiker in Ternaard.

Deel dit bericht :