Huurdersvereniging Friesland

Bel ONS

058 – 216 5457

Nieuwe huizen Burgum en Dokkum populair

Twee weken geleden keurde de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel het bestemmingsplan voor ‘Mooi Burgum’ goed. Dit maakt de bouw van zo’n 100 woningen mogelijk, hoofdzakelijk op de oostelijk gelegen velden van FC Burgum.

Op deze velden, die na de fusie van de Burgumer clubs buiten gebruik zijn geraakt, komen 62 rij- en hoekwoningen, waarvan 16 sociale huurwoningen. Plus 16 twee-onder-één-kap-woningen en 2 vrijstaande woningen.

Daarnaast is met het bestemmingsplan de weg vrijgemaakt voor maximaal 21 sociale huurwoningen op het terrein van makelaardij Kingma aan de Elingsloane.

Weinig ruchtbaarheid

Burgum kampt al jaren met een stevig tekort aan woningen. De belangstelling voor Mooi Burgum is dan ook groot, vertelt projectleider Titia Haagsma van Zwanenburg Projecten. Er hebben zich al zo’n vierhonderd mensen aangemeld voor meer informatie over de koopwoningen.

Dat zijn er veel, zeker gezien het feit dat er nog maar weinig ruchtbaarheid aan het project is gegeven, aldus Haagsma. Wat meespeelt is dat er relatief betaalbare nieuwbouwhuizen te koop komen, van ergens tussen de 300.000 en 400.000 euro. ,,Dêrfoar is de doelgroep grutter.’’

Tuincentrum Mollema

Dat zich vierhonderd mensen ingeschreven hebben voor informatie, betekent niet dat dit allemaal potentiële kopers zijn. Er kunnen bijvoorbeeld ook omwonenden bij zitten, die alleen graag op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen. Haagsma hoopt dat de woningen komend voorjaar in de verkoop kunnen.

Voor het project Noarderstek in Dokkum, waarbij het gaat om 110 woningen op het terrein van voormalig tuincentrum Mollema, hebben zich ook zo’n vierhonderd belangstellenden laten registreren. Ook hier gaat het deels om relatief goedkope huizen.

<LC 26.10.23>

Deel dit bericht :