Huurdersvereniging Friesland

Bel ONS

058 – 216 5457

Provinciebreed  digitaal loket woningisolatie

Friezen die subsidie aan willen vragen voor het isoleren van hun woning kunnen straks terecht bij een digitaal loket voor advies en ondersteuning.

Het digitale loket is bedoeld voor Friezen met een slecht geïsoleerde koopwoning waarvan de waarde lager is dan het WOZ-gemiddelde in de gemeente. Met het platform moeten inwoners een eenduidiger beeld krijgen van wat de mogelijkheden zijn.

Vooral voor mensen die geen grote uitgaven kunnen doen, is isoleren een goede optie om toch iets aan verduurzamen te doen. Isolatie is een goede manier om het energieverbruik van de woning naar beneden te brengen. Dat kan behoorlijk schelen in de kosten.

Voor het isoleren van de woning kunnen huiseigenaren onder meer aanspraak maken op de ISDE-subsidie van de overheid. Deze subsidie keert een vast bedrag per vierkante meter uit. Daarnaast zijn er verschillende provinciale en gemeentelijke subsidies, elk met hun eigen voorwaarden.

Deze week is een Europese aanbesteding uitgezet door de Friese Energietafel, een samenwerkingsverband van Provincie, gemeenten en enkele maatschappelijke instellingen. Het platform moet in februari volgend jaar al draaien.

<LC 30.10.23>

Deel dit bericht :